Geen categorie

Reactie wethouder Klomberg op factsheet

Eind januari kregen we per email de reactie van wethouder Klomberg op onze factsheet.

Naast algemeenheden over waarom er iets moeten gebeuren tegen de klimaatcrisis, is zijn enige inhoudelijk reactie deze: “Op dit moment zijn het plaatsen van windturbines en zonnevelden de enige beproefde methodes die direct kunnen worden ingezet om onze energie opwek te verduurzamen en daarom een reden om daar nu invulling aan te geven.”

Hiermee worden de vele feiten in de factsheet genegeerd. De wethouder blijft steken in datgene wat hij tijdens de inwonersbijeenkomst een jaar geleden heeft verteld.  De afgelopen tijd zijn er zoveel nadelen van zon en wind in de publiciteit gekomen. Hij lijkt daar niets van op te steken en geeft blijk van een tunnelvisie. Hij verengt de discussie tot “welles nietes”.

Tot slot nog een citaat uit zijn reactie: “Wij zijn het verplicht aan onszelf en aan onze medewereldburgers om er alles aan te doen de uitstoot in zijn geheel naar beneden te brengen, ook in Rheden.”  Daar zijn we het mee eens, maar tunnelvisie en luchtfietserij gaan ons daarbij niet helpen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s